Les Herbes Mediterrànies: la base dels nostres preparats

Les Herbes Mediterrànies: la base dels nostres preparatsAquestes plantes que ens regalen els nostres boscos no només aporten sabor als plats, també ens ajuden a cuinar de manera sana i equilibrada

Sempre tenim molt present com d’ especiats i aromatitzats són els plats de països com l’ Índia, el Marroc, Mèxic… però no hem d’ oblidar que aquests condiments eren ben populars en les receptes de les nostres àvies i que a casa nostra podem trobar-ne de tant o més bons que els que arriben de l’ altra punta del món. La mediterrània acull una gran quantitat de plantes aromàtiques entre la seva vegetació arbustiva que formen un dels pilars bàsics de la nostra gastronomia, tot i que últimament hagin quedat relegades en les últimes posicions en els menús de les nostres cuines.

herbes mediterrànies

Les herbes aromàtiques –o les fines herbes, o les herbes de Provença, com també se les anomena comercialment– destaquen per les seves qualitats com a condiment, com a aromatitzants, i algunes, fins i tot, com a medicina. Generalment, se n’utilitzen les fulles, ja siguin fresques, seques on en pols (cada vegada més comú), si bé és cert que qualsevol de les seves parts (fins i tot tronc i tiges) ens aporta aromes. Per això, el botànic, micòleg i divulgador Marc Casabosch reivindica que s’aprofitin senceres, des de les fulles fins a les llavors, sense oblidar les flors. Segons ell, les flors de les herbes aromàtiques són les grans oblidades a la cuina de casa, malgrat que és la part de la planta que té més aroma i sabor.

Hierbas-aromáticas
Les herbes, la base de la medicina, de la cuina i..dels nostres condiments!!

Al segle XV, el metge alquimista suís Paracels va dir: “Res és verí, tot és verí, només la dosi fa el verí”. Des de temps immemorials, l’ésser humà ha apreciat el valor culinari i medicinal de les herbes aromàtiques, però també les ha emprat com a verí: una planta aparentment tan inofensiva com el romaní, en grans quantitats pot ser tòxic i, fins i tot, mortal. Malgrat ser naturals, mai no hem d’abusar-ne perquè ens poden arribar a fer mal o ser contraproduents si les prenem sense control només perquè ens agrada el seu gust.

Combinar-les de la millor manera

Totes serveixen per maridar els plats, però n’ hi ha que combinen millor amb carn que amb peix, o amb dolç que amb salat. Voleu una pista? Per saber quina triar us heu de fixar en el producte principal. Si és molt greixós i untuós, procureu utilitzar herbes de sabor fresc, com l’ anet, la sàlvia o la sajolida. Si cuineu carn de gust potent –ja sigui vermella o de caça– les més adients són les de gust fort i sec com la farigola, el romaní o l’ estragó. Les parelles ideals Per als plats de porc afegiu parts iguals de sàlvia, farigola i marduix. Per als àpats amb vedella utilitzeu parts iguals de romaní, farigola, sajolida, estragó i fulles de llorer. Si preferiu cuinar xai, marideu amb parts iguals de romaní, farigola, sajolida, menta i julivert. Si al menú del dia destaca el marisc, no dubteu a triar a parts iguals el fonoll i l’estragó.

Hem de comentar doncs, que les nostres formulacions d´herbes mediterrànies amb un toc de sal son creades amb les millors combinacions d´herbes oferint una versatilitat que permet  jugar a la cuina, oferint noves receptes i resultats fantàstics per llepar-vos els dits!!

 

Sal d´herbes mediterrànies

Hem triat aquesta sel.lecció ( si feu click a la imatges surt el nom) perquè combinades a proporcions especifiques, funcionen moltbé com a grup, tant pels seus aromes com per les seves propietats. Al afegir a la mescla un toc de sal es potencia el sabor i la olor molt més, atreviu-vos a tastar-les, nosaltres ja en fem ús i no tenim saler a casa: hi afegim Sal d´herbes mediterrànies a pràcticament tot!!!

Condimentem amb més sabor i menys sal!!! Resultats espectaculars!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close